Ta sig till Ystad

Det sägs att alla vägar leder till Rom, men frågan är om det inte också kan stämma in på Ystad. Att ta sig till Ystad är nämligen enkelt och smidigt oavsett vilket kommunikationssätt man föredrar och oavsett varifrån man vill åka.

Med tåg till Ystad

Ta sig till YstadMed tåg kan man ta sig till Ystad såväl från Göteborg och Stockholm som från Köpenhamn i Danmark. Det finns flera dagliga turer att välja mellan. Oftast sker dock byte av tåg på Malmö Central, men det finns också dagliga direkttåg. Man kan också åka direkttåg från Hässleholm, Lund eller Malmö. Från Danmark åker man med Öresundstågen, men annars är det Skånetrafiken som trafikerar sträckorna.

Med båt till Ystad

Med båt kan man ta sig till Ystad från olika platser i Tyskland och Polen. Ofta får man åka till Trelleborg och därefter resa med tåg, buss eller hyrbil resten av vägen. Men det finns också färjetrafik från Polen som direkt trafikerar sträckan Ystad – Swinousjscie. Det finns två turer per dag att välja bland, en dagtur och en nattur. Självklart kan man också åka till Ystad med egen båt och det finns då flera fina gästhamnar att välja mellan.

Med bil till Ystad

Kommer man från Danmark och Tyskland är det enklast att ta Öresundsbron från Danmark till Sverige och därefter fortsätta till Ystad på väg E65. Det går också bra att åka via Trelleborg. Från Stockholm åker man enklast väg E4 till Helsingborg och därefter E6 till Malmö och E65 till Ystad. Från Göteborg är det smidigast att åka E6 till Malmö och därefter E65 till Ystad. Det finns flera ställplatser för husvagnar och husbilar i Ystadsområdet som man kan utnyttja för att parkera under dagtid medan man till exempel är i staden för att äta, shoppa eller titta på sevärdheter. Det finns också många trevliga campingar där man kan tillbringa såväl kortare som längre tid om man har husbil eller husvagn med sig. Självklart finns det också flera företag där man kan hyra bilar i olika storlekar för att bekvämt ta sig runt i Ystad ifall man kommer till staden via exempelvis flyg eller tåg, men ändå vill ha friheten att kunna åka till de platser man vill när som helst.

Med flyg till Ystad

Om man vill åka med flyg till Ystad kan man antingen åka till Kastrup/Copenhagen Airport och sedan ta tåget eller bussen till Ystad. Man kan också åka till Sturup/Malmö Airport för att sedan ta tåget eller bussen vidare till Ystad. Dessutom kan man åka till Kristianstad Österlen Airport och därefter åka buss mot Simrishamn och Ystad. Närmaste flygplatsen är nog just Kristianstad Österlen Airport och där trafikerar Sparrow Aviation.

Med buss till Ystad

Skånetrafiken trafikerar förstås Ystad likväl som de andra orterna i Skåne. Inom själva Ystad kör de gröna stadsbussarna för att ta dig enkelt, smidigt och bekvämt runt staden. Annars är det de gula regionbussarna som knyter ihop Skånes alla orter, såväl små som stora orter.