STURE

Välkomna till en restaurang med svenska smaker!

En malmöitisk klassiker på en klassisk adress!

”Vi vill se till att en kulturskatt från vårt svenska matarv inte försvinner från krogen och ersätts med halvfabrikat. Vi arbetar med svenska smaker och är stolta över det.”

Kontakt, adress & Öppettider för Sture, se  ”Öppettider

Stures Kvällsmeny | Stures Lunchmeny | Sture Restaurant Deli

Hemsida: sture.me

”Vällagad svensk husmanskost, färska skaldjur och välhängda biffar är precis det som många längtar efter”

Redan 1961 talade Tore Wretman om problematiken att det varken fanns tid eller kunskap att laga svensk husmanskost. Och varför ska husmanskosten bara vara förpassad till lunchmatsalen? Vi har tagit fasta på att det är den skandinaviska husmanskosten som ligger till grund för det nya nordiska köket. Det är viktigt att laga mat från grunden på de bästa, lokala råvarorna. Husmanskost är rätt i tiden.

no images were found

Inredningen med de klassiska träpanelerna och glastaket har bevarats. Men tempot i restaurangen har förändrats. I det inre rummet, ”slakteriet”, slår man sig ner vid det gemensamma barbordet och tar en snabb matjessill med en öl och en egenkryddad snaps. I matsalen kanske man sitter lite längre och njuter av ett halvt dussin pinfärska ostron med ett glas champagne, en österlensk välhängd biff och ett enkelt karaktärsfullt rödvin, presskaffe med avec och sju sorters kakor.

Welcome to a restaurant with a Swedish flavor!

Vendel at Sturehof becomes Sture.

Vendel at Sturehof on Adelgatan 13, has for four years as a restaurant been worth a trip.

Now the ”Fine dining” is ”fun dining”. Sturehof becomes Sture. We now restore the spirit of  the restaurant opened on the classic tavern address Sturehof, Adelgatan 13 in Malmo.

”Tasty Swedish cuisine, fresh seafood and steaks are  just what many yearn for”

”We work with Swedish tastes and are proud of it. ”

The decor with the classic wood paneling and glass ceiling limits have been preserved. The dining room might be sitting a bit longer and enjoy a half dozen oysters with a glass of champagne, one  hung steak and a simple character, red wine, coffee and liqueurs pressure and seven kinds of cookies.

Contact:

Restaurant Sture: 040-12 24 53