Boende i Ystad

Boende i YstadYstad har många olika boenden att välja mellan, allt ifrån hotell belägna centralt i den gamla stadskärnan med dess historiska omgivningar till hotell som ligger alldeles vid stranden med en underbar havsutsikt. Dessutom finns charmiga pensionat, stugor, campingar, vandrarhem och Bed & Breakfast, så du kan säkert hitta ett boende som passar både dig och din plånbok. I Ystad finns allt från Sveriges äldsta och mest anrika stadshotell till ett prisbelönt och modernt SPA-hotell. Till sin storlek har Ystad väldigt många hotell att välja mellan. Värt att tänka på när du ska boka boende i Ystad är dock att Ystad är en klassisk sommarstad och turiststad, vilket medför en hög beläggning på sommaren, så för att få det boende du vill ha precis den tid du vill boka boendet så kan det vara smart att vara ute i god tid med bokningen. Här tipsar vi om tre av de mest populära hotellen i Ystad med omnejd och du kan boka samtliga på hotellystad.se.

Continental du Sud

Redan 1829 invigdes Hotell Continental, vilket gör det till Sveriges allra äldsta hotell. Ursprungligen hette hotellet Hôtel Continental du Sud och på den tiden som hotellet uppfördes var Ystad Sveriges främsta hamnstad. Idag heter hotellet kort och gott Hotell Continental och det är det mest centralt belägna hotellet i staden, alldeles intill stadens alla sevärdheter, butiker, restauranger, caféer och kommunikationer. Det finns totalt 52 rum på hotellet, såväl enkelrum som dubbelrum. De har en klassisk inredning med moderna faciliteter. I köket serveras svenska klassiker och skånska specialiteter tillagade av regionala och lokala råvaror. Restaurangen serverar också varje morgon en generös frukostbuffé. Allt avnjuts under vackra kristallkronor i en charmig atmosfär.

Anno 1793 Sekelgården

Ett annat centralt hotell i Ystad är Anno 1793 Sekelgården. Det sägs också vara ett av de mest romantiska hotellen i Sverige. Med sina 24 hotellrum är hotellet litet och personligt. Hotellet är inrymt i en anrik handelsgård med korsvirke och kullerstensgård. Varje rum har en unik karaktär. Vägg i vägg med hotellet finns deras restaurang och även ett bryggeri där det tillverkas färsköl. Anno 1793 Sekelgården samarbetar också med ett spa som ligger bara några minuters promenad bort, där man som hotellgäst kan njuta av härliga spabehandlingar till bra priser.

Ystad Saltsjöbad

Sedan 1897 har Ystad Saltsjöbad varit en mötesplats för nöje, arbete och rekreation. Idag är det en svensk hotellklassiker med närhet till havet. Det är ett stort hotell med 140 rum i olika storlekar och med modern inredning i jordnära färger. Det finns flera restauranger på Ystad Saltsjöbad, bland annat Port som är en svensk-amerikansk seafoodrestaurang med klassisk, tidlös och lyxig inredning och plats för 200 gäster, men också Vitas som är en fransk-amerikansk bistro där bland annat charkuterier, hamburgare och rossini serveras. Där finns också en populär kakbuffé om eftermiddagarna och sommartid håller den stora uteserveringen öppet. På Ystad Saltsjöbad erbjuds också ett stort utbud av spa-upplevelser och det finns gym, bastu och flera pooler. Dessutom ligger ju havet bara ett stenkast från hotellet.