Anders Vendels Sturehof blir Sture

Anders Vendels Sturehof blir Sture

En malmöitisk klassiker på en klassisk adress!

Vendel at Sturehof på Adelgatan 13, har under fyra år varit en restaurang värd en resa.

Nu blir ”Fine dining” blir ”fun dining”. Sturehof blir Sture. Anders Vendel återställer nu andan från när restaurangen öppnade på den klassiska krogadressen Sturehof, Adelgatan 13 i Malmö.

Vällagad svensk husmanskost, färska skaldjur och välhängda biffar är precis det som många längtar efter” säger Anders.

Redan 1961 talade Tore Wretman om problematiken att det varken fanns tid eller kunskap att laga svensk husmanskost. Och varför ska husmanskosten bara vara förpassad till lunchmatsalen? Anders Vendel har tagit fasta på att det är den skandinaviska husmanskosten som ligger till grund för det nya nordiska köket. Det är viktigt att laga mat från grunden på de bästa, lokala råvarorna. Husmanskost är rätt i tiden.

”Vi vill se till att en kulturskatt från vårt svenska matarv inte försvinner från krogen och ersätts med halvfabrikat” poängterar Anders. ”Vi arbetar med svenska smaker och är stolta över det.”

Inredningen med de klassiska träpanelerna och glastaket har bevarats. Men tempot i restaurangen har förändrats. I det inre rummet, ”slakteriet”, slår man sig ner vid det gemensamma barbordet och tar en snabb matjessill med en öl och en egenkryddad snaps. I matsalen kanske man sitter lite längre och njuter av ett halvt dussin pinfärska ostron med ett glas champagne, en österlensk välhängd biff och ett enkelt karaktärsfullt rödvin, presskaffe med avec och sju sorters kakor.

Sture öppnar den 3 september 2010

Kontakt:

Restaurang Sture: 040-12 12 53

Anders Vendel: 0708-42 83 36

sture@vendelrestauranger.se

Add a comment